Architraven kopen

Op een luxe en chique manier uw deuren of kozijnen afwerken? Dan bent u bij RoyalPlint aan het juiste adres. We hebben een groot assortiment aan architraven en deurlijsten in verschillende formaten en stijlen. Hierdoor kunt u altijd de juiste architraaf of deurlijst vinden die bij uw persoonlijke stijl past.

Architraven kopen
Aanbieding

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten neut 17 recht

Vanaf 3,12 Vanaf 2,65 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten neut 17 schuin

Vanaf 3,12 Vanaf 2,65 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten neut 12 schuin

Vanaf 2,25 Vanaf 1,91 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten neut 12 recht

Vanaf 2,25 Vanaf 1,91 per stuk (incl. BTW)

MDF architraven en neuten

MDF architraaf 80

Vanaf 8,36 per stuk (incl. BTW)

MDF architraven en neuten

MDF neut 19

Vanaf 3,27 per stuk (incl. BTW)

MDF architraven en neuten

MDF neut 17

Vanaf 1,89 per stuk (incl. BTW)

MDF architraven en neuten

MDF neut 12 recht

Vanaf 1,45 per stuk (incl. BTW)

Wat is een architraaf?

Architraven (deurlijsten) worden gebruikt als sier afwerking rondom een deur of een raamkozijn. Zo kan een deur architraaf eventuele draden of kieren tussen een wand en een kozijn verbergen. Daarnaast kunnen sierlijsten bijdragen aan de sfeer van uw interieur.

RoyalPlint heeft een ruime collectie aan lijsten van verschillende materialen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten architraven of architraven MDF. Daarnaast hebben we ook architraven voor uw raam in ons assortiment. Het heeft dezelfde functie als een deur architraaf. Door gebruik te maken van lijsten om uw deur en raam creëert u één geheel uw uw hele huis.

Synoniemen van architraven

Het woord architraven heeft verschillende synoniemen. Zo wordt het ook wel deurlijst genoemd of raamlijst bij een raam. Soms gebruikt men ook de term sierlijst of koplat. Echter hebben al deze producten dezelfde functie, namelijk het afwerken van uw deuren of ramen.

Waarom een architraaf?

Een architraaf of deurlijst wordt vooral gebruikt om sfeer in huis aan te brengen. Met een deurlijst of raamlijst kunt u bijvoorbeeld een jaren 30 stijl in uw woning creëren. Bovendien zorgt het voor een nette uitstraling, omdat draden en kieren ermee bedekt kunnen worden.

Architraven bevestigen

Voor de juiste plaatsing van de architraven is het belangrijk om eerst de afstand vanaf de binnenkant van het kozijn te bepalen. Vervolgens moet de architraaf op maat in verstek gezaagd worden. Gebruik voor het in verstek zagen een hoge verstekbak of een afkortzaagmachine (neem de veiligheidsvoorschriften voor alle zaagmethoden in acht).

Let op! Ga er bij meerdere kozijnen niet automatisch vanuit dat de maten van alle kozijnen precies hetzelfde zijn.

Lijmen

De eenvoudigste en tevens meest toegepaste manier om lijsten te plaasten is om ze te verlijmen. Gebruik hiervoor altijd een goede montagekit met een hoge aanvangskleefkracht, zoals onze High Tack lijm. Deze lijm is iets stugger dan normale montagekit, omdat er minder water is toegevoegd. Daardoor heeft de High Tack lijm een zeer hoge aanvangskleefkracht en is deze uitermate geschikt om deurlijsten te verlijmen. Laat de kit op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de kit in dotten aan op de achterzijde van de architraaf om de ca. 15 cm in een zigzag patroon en plaats de architraaf op het kozijn. Klop de deurlijst of raamlijst vervolgens met de vlakke hand vast.

Indien het kozijn uitsteekt ten opzichte van de muur, is een opvullat nodig. Wanneer het hoogteverschil tussen het kozijn en de muur bijvoorbeeld 8 mm is, plaatst u een opvullat met een dikte van 8 mm naast het kozijn. Op deze manier creëert u voldoende draagvlak op het kozijn en de opvullat om de architraaf te verlijmen. Opvullatten zijn te krijgen bij verschillende bouwmarkten.

Bestel architraven online bij Royalplint

Wilt u architraven kopen? Royalplint heeft een uitgebreid assortiment aan deurlijsten die aansluiten bij uw stijl. Het formaat is afhankelijk van uw eigen interieur en smaak. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze professionals!

Onze adresgegevens:

Royalplint
Mgr van de Venstraat 25
5482 EK Schijndel
Nederland

Opmerkingen
Bezoek en afhalen op afspraak

 


Telefoon:
+31 (0)40 295 46 61
Email: info@royalplint.nl

KvK nr.: 17180087
BTW nr.: NL002225946B66
IBAN nr.: NL70 RABO 0384 3850 60