MDF folieplinten

MDF folieplinten zijn plinten die ommanteld zijn met een hoogwaardige witte overschilderbare folie van 80 gram. Ze zijn dus kant en klaar en kunnen meteen op maat gezaagd worden en verder verwerkt worden. MDF staat voor medium-density fibreboard. MDF plinten zijn gemaakt van gedroogde houtvezels die worden gewonnen uit gerecycled hout. Deze houtvezels worden vervolgens met een lijmstof samengeperst tot plinten in verschillende maten. MDF plinten zijn hiermee een voordelig alternatief voor houten plinten.

MDF-plinten hebben een hoop voordelen, zoals:

✓ vormvastheid
✓ drukvastheid
✓ Vochtwerend
✓ makkelijk om te zagen
✓ makkelijk om te bevestigen

MDF is een vrij hard en stevig materiaal, waardoor ze tegen een stootje kunnen. De plinten lopen zelden beschadiging op, zelfs niet door een stofzuiger die er vaak langsgaat of een stoel die er regelmatig tegenaan geschoven wordt. Als laatste hebben MDF plinten een glad oppervlak, waardoor ze een strakke en egale uitstraling hebben.

MDF folieplinten zagen

Bij het (ver)zagen van MDF folieplinten is het belangrijk om het juiste zaagblad te hebben. Door de samenstelling van het materiaal is het noodzakelijk om een scherpe zaag te gebruiken. Daarnaast is een zaagblad met veel tanden de beste optie. Wanneer u kiest voor een zaagblad met (te) weinig tanden, is het lastiger om nauwkeurig te werk te gaan. Als laatste is het aan te raden om een zaagblad te gebruiken met fijne tanden. Hierdoor zorgt u niet alleen voor een strakke zaagsnede, maar ook voor zo min mogelijk beschadiging aan het materiaal. Zorg er bij het (ver)zagen van de plinten voor dat u een goede stofafzuiging heeft! Door de samenstelling van het materiaal kunnen er tijdens het (ver)zagen veel houtsplinters vrijkomen.

MDF folieplinten aflakken

De MDF folieplinten van Royalplint zijn standaard ommanteld zijn met een hoogwaardige witte overschilderbare folie van 80 gram. Om de plinten desgewenst een andere kleur te kunnen geven, kunt u de plinten aflakken in de door u gewenste kleur.

Bij het aflakken van MDF folieplinten kunt u het beste eerst de plinten op maat zagen (eventueel in verstek) en vervolgens licht schuren. Hierna kunt u de plinten één keer voorlakken, om ze na het drogen tegen de muur te bevestigen. Wanneer de plinten gemonteerd zijn kunt u ze nogmaals aflakken in de door u gewenste kleur. Dit is de meest arbeidsintensieve manier, maar geeft wel het beste resultaat.

MDF folieplinten stijlen

De keuze voor de juiste MDF folieplint hang af van uw vloer en uw smaak. Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw huis en het kiezen van de juiste plint is daarbij cruciaal. Bij Royalplint hebben we MDF folieplinten in verschillende stijlen, waardoor we een passende optie kunnen bieden voor ieder interieur. Benieuwd naar hoe hoog uw MDF folieplinten moeten zijn? Voor de hoogte van een plint zijn de grootte van uw kamer en de hoogte van uw plafond zeer bepalend. Over het algemeen geldt: hoe groter en hoger de ruimte, hoe hoger de plint mag zijn. Vaak komt een vloer ook beter tot zijn recht met een hoge plint, maar hoge plinten maken de ruimte wel compacter. Kies daarom bij een kleine kamer voor een lagere plint.

MDF folieplinten bevestigen

De MDF folieplinten van Royalplint zijn gemakkelijk te bevestigen met behulp van onze High Tack Plintenlijm. De meest toegepaste en tevens de meest eenvoudige manier is om de plinten tegen de muur te verlijmen. Laat de High Tack plintenlijm op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de plintenlijm in dotten aan op de achterzijde van de plint. Creëer hierbij een zigzagpatroon met ca. 15 centimeter tussen elke dot kit. Klop de plint vervolgens met de vlakke hand vast tegen de muur. Om de voegen tussen de plinten en de vloer vervolgens op een hygiënische en waterkerende manier dicht te maken, kunnen de plinten nog worden afgekit. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil meer tussen de plinten kan gaan zitten en bovendien zorgt het ervoor dat het geheel er netjes afgewerkt uitziet.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.