ECO hardhouten architraven en neuten

Architraven (deurlijsten) worden gebruikt als sier afwerking rondom een deur of een raamkozijn. Door middel van een architraaf kunt u eventuele draden of kieren tussen een wand en een kozijn verbergen. Daarnaast kunnen architraven bijdragen aan de sfeer van uw interieur. Een (plint)neut dient als overgang tussen de plint (horizontaal op de muur geplaatst) en de architraaf (verticaal op het kozijn geplaatst). Plintneuten zijn doorgaans hoger dan de plint en breder dan de deurlijst. Hierdoor zorgen ze voor een mooie overgang en een nette afwerking.

Voordelen ECO hardhouten architraven en plinten

Onze ECO hardhouten architraven en neuten worden geproduceerd uit een verlijmde mix van diverse soorten tropisch hardhout uit ecologisch verantwoord beheerde bossen. De verlijming zorgt ervoor dat de ECO architraven en neuten vochtwerend en stootvast zijn. Een ander voordeel van het verlijmen van diverse soorten hardhout is dat het gewicht van de architraven en neuten erg licht gehouden kan worden. Hierdoor is het plaatsen van de ECO hardhouten architraven en neuten erg eenvoudig.

ECO hardhouten architraven en neuten kopen

De ECO hardhouten architraven en neuten van Royalplint zorgen samen voor een verzorgd geheel en een chique toevoeging aan de inrichting van uw huis. De architraven en neuten zijn passend in elk interieur en eenvoudig te monteren met onze High Tack lijm. Wij bieden een groot assortiment aan ECO hardhouten architraven en neuten. Bekijk hieronder ons aanbod.

Architraven en neuten verzagen

Bij het (ver)zagen van ECO hardhouten architraven en neuten is het belangrijk om het juiste zaagblad te hebben. Hout is een van de meest gebruikte materialen om te zagen. Daardoor is het meestal simpel om hout in de juiste maat te krijgen. Een kenmerk van hout is dat het kan gaan splinteren wanneer er druk op uitgeoefend wordt. Het is daarom aan te raden om een zaagblad te gebruiken met daarop zogeheten wisseltanden. Wisseltanden zijn tanden die om en om links en rechts scherp zijn. Daarnaast is het goed om een zaag te gebruiken met veel tanden, zodat u zo nauwkeurig mogelijk te werk kan gaan.

ECO hardhouten architraven en neuten aflakken

Al onze ECO hardhouten architraven zijn gegrond met een dubbele witte spuitplamuur laag, waardoor ze super glad zijn. Het is niet mogelijk om ECO hardhouten architraven en neuten te verven met muurverf, omdat muurverf niet goed hecht op het materiaal. Om de architraven en neuten toch een andere kleur te kunnen geven, kunt u ze aflakken in de door u gewenste kleur.

Hiervoor kunt u het beste eerst de architraven en neuten licht schuren, waarna ze slechts één keer afgelakt hoeven te worden. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de ECO hardhouten architraven en neuten van Royalplint kant en klaar afgelakt te laten bezorgen. Wij lakken de architraven en neuten op dezelfde manier af: eerst worden ze geschuurd en vervolgens één keer afgelakt. Door deze lak behandeling zijn onze afgewerkte architraven en neuten zeer kras- en stootvast, en kunt u er meteen mee aan de slag.

ECO hardhouten architraven en neuten in verschillende stijlen

ECO hardhouten architraven en neuten zijn er in verschillende diktes, breedtes en profielen. De keuze voor de juiste plinten en architraven hangt af van uw vloer, plinten en uw smaak. De afwerking rondom deuren en raamkozijnen dragen voor een groot deel bij aan de sfeer in uw huis en het kiezen voor de juiste architraven en neuten is daarbij cruciaal. Bij RoyalPlint hebben we ECO hardhouten architraven en neuten in verschillende stijlen, waardoor we een passende optie kunnen bieden voor ieder interieur.

ECO hardhouten architraven (deurlijsten) monteren

Voor de juiste plaatsing van de ECO hardhouten architraven is het belangrijk om eerst de afstand vanaf de binnenkant van het kozijn te bepalen. Vervolgens moet de architraaf op maat in verstek gezaagd worden. Gebruik voor het in verstek zagen een hoge verstekbak of een afkortzaagmachine (neem de veiligheidsvoorschriften voor alle zaagmethoden in acht).

Let op! Ga er bij meerdere kozijnen niet automatisch vanuit dat de maten van alle kozijnen precies hetzelfde zijn.

De eenvoudigste en tevens meest toegepaste manier om architraven te monteren is om ze te verlijmen. Gebruik hiervoor altijd een goede montagekit met een hoge aanvangskleefkracht, zoals onze High Tack lijm. Deze lijm is iets stugger dan normale montagekit, omdat er minder water is toegevoegd. Daardoor heeft de High Tack lijm een zeer hoge aanvangskleefkracht en is deze uitermate geschikt om architraven en neuten te verlijmen. Laat de kit op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de kit in dotten aan op de achterzijde van de architraaf om de ca. 15 cm in een zigzag patroon en plaats de architraaf op het kozijn. Klop de architraaf vervolgens met de vlakke hand vast.

Indien het kozijn uitsteekt ten opzichte van de muur, is een opvullat nodig. Wanneer het hoogteverschil tussen het kozijn en de muur bijvoorbeeld 8 mm is, plaatst u een opvullat met een dikte van 8 mm naast het kozijn. Op deze manier creëert u voldoende draagvlak op het kozijn en de opvullat om de architraaf te verlijmen. Opvullatten zijn te krijgen bij verschillende bouwmarkten. Kijk ook hieronder voor een schematische voorstelling. Neuten zijn gemakkelijk te monteren door een aantal stippen montagekit aan te brengen aan de achterzijde en deze vervolgens tegen de wand of het kozijn aan te drukken.

Eco hardhouten architraven en neuten

Lees meer

Aanbieding
Al vanaf € 3,85 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 51 / schuin

Vanaf 11,85 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 4,78 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 53 / schuin

Vanaf 15,03 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3,82 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 55 / schuin

Vanaf 11,76 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3,05 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 70 / recht

Vanaf 9,58 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 2,95 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 71 / recht

Vanaf 9,28 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3,28 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 73 / recht

Vanaf 10,29 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 4,43 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 75 / recht

Vanaf 13,90 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3,50 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 91 Creuze

Vanaf 9,88 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 9,46 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 93 Luxe

Vanaf 29,73 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 9,46 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 95 Prestige

Vanaf 29,73 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 9,57 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 97 Classic

Vanaf 30,06 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 14,45 per meter

ECO hardhouten architraven en neuten

ECO hardhouten architraaf 99 Bol

Vanaf 45,39 per stuk (incl. BTW)