MDF sier- en plafondlijsten

MDF sier- en plafondlijsten dienen als wanddecoratie of als decoratieve afwerking tussen de wand en het plafond. Ze kunnen op verschillende manieren ingezet worden, bijvoorbeeld als kaders of om schilderijen mee te omlijsten. Bovendien kunt u door het gebruik van sier- en plafondlijsten gemakkelijk verschillende interieurstijlen accentueren. De keuze voor de juiste lijsten hangt af van uw inrichting en uw smaak.

Voordelen MDF sier- en plafondlijsten

MDF staat voor medium-density fireboard. MDF sier- en plafondlijsten worden gemaakt van gedroogde houtvezels die worden gewonnen uit gerecycled hout. Deze houtvezels worden vervolgens met een lijmstof samengeperst tot sier- en plafondlijsten in verschillende hoogtes en diktes. MDF sier- en plafondlijsten zijn hiermee een voordelig alternatief voor sier- en plafondlijsten van hout.

MDF is vrij hard en stevig materiaal, waardoor er niet makkelijk structuren of noesten in de plafond- en sierlijsten te zien zijn. MDF is daarnaast zeer vormvast, drukvast en vochtwerend. Door het sterke materiaal zijn de MDF sier- en plafondlijsten gemakkelijk te bevestigen.

MDF sier- en plafondlijsten kopen

Royalplint biedt sier- en plafondlijsten in verschillende stijlen, waardoor we een passende optie kunnen bieden voor ieder interieur. Onze sier- en plafondlijsten dienen als wanddecoratie en zijn makkelijk te bevestigen met onze High Tack lijm. We bieden een groot assortiment aan MDF sier- en plafondlijsten. Bekijk hieronder ons assortiment.

Sier- en plafondlijsten verzagen

Bij het (ver)zagen van MDF sier- en plafondlijsten is het belangrijk om het juiste zaagblad te hebben. Door de samenstelling van het materiaal is het noodzakelijk om een hardmetalen zaagblad te gebruiken. Daarnaast is een zaagblad met veel tanden de beste optie. Wanneer u kiest voor een zaagblad met (te) weinig tanen, is het lastiger om nauwkeurig te werk te gaan. Als laatste is het aan te raden om een zaagblad te gebruiken met fijne tanden. Hierdoor zorgt u niet alleen voor een strakke zaagsnede, maar ook voor zo min mogelijk beschadiging aan het materiaal. Zorg er bij het (ver)zagen van de sier- en plafondlijsten voor dat u een goede stofafzuiging heeft! Door de samenstelling van het materiaal kunnen er tijdens het (ver)zagen veel hout splinters vrijkomen.

MDF sier- en plafondlijsten aflakken

Al onze MDF sier- en plafondlijsten zijn gegrond met een dubbele witte spuitplamuur laag, waardoor ze super glad zijn. Het is niet mogelijk om MDF sier- en plafondlijsten te verven met muurverf, omdat muurverf niet goed hecht op het materiaal. Om de sier- en plafondlijsten toch een andere kleur te kunnen geven, kunt u ze aflakken in de door u gewenste kleur.

Hiervoor kunt u het beste eerst de lijsten licht schuren, om ze vervolgens af te lakken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de MDF sier- en plafondlijsten van Royalplint kant en klaar afgelakt te laten bezorgen. Wij lakken de lijsten op dezelfde manier af: eerst worden ze geschuurd en vervolgens afgelakt. Door deze lak behandeling zijn onze afgewerkte lijsten zeer kras- en stootvast, en kunt u er meteen mee aan de slag.

MDF sier- en plafondlijsten monteren

Voor de juiste plaatsing van de MDF sier- en plafondlijsten is het belangrijk om eerst de maten van de kaders of omlijstingen te bepalen. Vervolgens moeten de sier- en plafondlijsten op maat in verstek gezaagd worden. Gebruik voor het in verstek zagen een hoge verstekbak of een afkortzaagmachine (neem de veiligheidsvoorschriften voor alle zaagmethoden in acht).

De eenvoudigste en tevens meest toegepaste manier om sier- en plafondlijsten te monteren is om ze te verlijmen. Gebruik hiervoor altijd een goede montagekit met een hoge aanvangskleefkracht, zoals onze High Tack lijm. Deze lijm is iets stugger dan normale montagekit, omdat er minder water is toegevoegd. Daardoor heeft de High Tack lijm een zeer hoge aanvangskleefkracht en is deze uitermate geschikt om sier- en plafondlijsten te verlijmen. Laat de kit op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de kit in dotten aan op de achterzijde van de lijsten om de ca. 15 cm in een zigzag patroon en plaats de lijsten of de wand of het plafond. Klop de lijsten vervolgens met de vlakke hand vast.

Lees meer

Aanbieding
Al vanaf € 4,39 per meter

MDF sier- en plafondlijsten

MDF sierlijst 18

Vanaf 13,73 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 8,17 per meter

MDF sier- en plafondlijsten

MDF sierlijst 20

Vanaf 25,57 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 5,15 per meter

MDF sier- en plafondlijsten

MDF Sierlijst 22

Vanaf 16,12 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 9,61 per meter

MDF sier- en plafondlijsten

MDF sierlijst 24

Vanaf 30,06 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 4,83 per meter

MDF sier- en plafondlijsten

MDF plafondlijst 12 x 77 mm

Vanaf 15,12 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 7,56 per meter

MDF sier- en plafondlijsten

MDF plafondlijst 16 x 115 mm

Vanaf 23,65 per stuk (incl. BTW)