ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten plinten zijn gemaakt van een verlijmde mix van diverse soorten tropisch hardhout. De verlijming zorgt ervoor dat dit product goed bestand is tegen kromtrekken. Een ander voordeel van het verlijmen van diverse soorten hardhout, is dat het gewicht van de plinten erg licht gehouden kan worden. Plinten van ECO hardhout zijn daarnaast nog beter bestand tegen vocht dan MDF plinten, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor vloeren waar met regelmaat gedweild wordt.


Andere voordelen van ECO hardhouten plinten zijn:

✓ Vormvastheid
✓ Stootvastheid
✓ Eenvoudig te monteren
✓ Zeer glad afgewerkt
✓ Warme uitstraling

ECO hardhouten plinten kopen

Wilt u ECO hardhouten plinten kopen maar heeft u nog geen keuze gemaakt? Royalplint biedt verschillende stijlen ECO hardhouten plinten van hoge kwaliteit. Deze plinten passen in zowel moderne als klassieke interieurs en zijn eenvoudig aan te brengen met onze High Tack lijm. Bekijk hieronder ons aanbod.

ECO hardhouten plinten zagen

Bij het (ver)zagen van ECO hardhouten plinten is het belangrijk om het juiste zaagblad te hebben. Hout is een van de meest gebruikte materialen om te zagen. Daardoor is het meestal simpel om hout in de juiste maat te krijgen. Een kenmerk van hout is dat het kan gaan splinteren wanneer er druk op uitgeoefend wordt. Het is daarom aan te raden om een zaagblad te gebruiken met daarop zogeheten wisseltanden. Wisseltanden zijn tanden die om en om links en rechts scherp zijn. Daarnaast is het goed om een zaag te gebruiken met veel tanden, zodat u zo nauwkeurig mogelijk te werk kan gaan.

Hardhouten plinten aflakken

De ECO hardhouten plinten van Royalplint zijn standaard 2x wit gegrond in de vorm van een witte spuitplamuurlaag. Het is niet mogelijk om ECO hardhouten plinten te verven met muurverf, omdat muurverf niet goed hecht op het materiaal. Dit is enkel mogelijk bij plinten van beton. Om de plinten toch een andere kleur te kunnen geven, kunt u de plinten aflakken in de door u gewenste kleur. Bij het aflakken van ECO hardhouten plinten kunt u het beste eerst de plinten op maat zagen (eventueel in verstek) en vervolgens licht schuren. Hierna kunt u de plinten één keer voorlakken, om ze na het drogen tegen de muur te bevestigen. Wanneer de plinten gemonteerd zijn kunt u ze nogmaals aflakken in de door u gewenste kleur. Dit is de meest arbeidsintensieve manier, maar geeft wel het beste resultaat. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bij het ECO hardhouten plinten kopen deze kant en klaar afgelakt te laten bezorgen. Wij lakken de plinten op dezelfde manier af: alle plinten worden 2x geschuurd en 2x afgelakt. Door deze lakbehandeling zijn onze afgewerkte plinten zeer kras- en stootvast.

ECO hardhouten plinten stijlen

De keuze voor de juiste ECO hardhout plint hang af van uw vloer en uw smaak. Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw huis en het kiezen van de juiste plint is daarbij cruciaal. Bij Royalplint hebben we ECO hardhouten plinten in verschillende stijlen, waardoor we een passende optie kunnen bieden voor ieder interieur. Benieuwd naar hoe hoog uw ECO hardhouten plinten moeten zijn? Voor de hoogte van een plint zijn de grootte van uw kamer en de hoogte van uw plafond zeer bepalend. Over het algemeen geldt: hoe groter en hoger de ruimte, hoe hoger de plint mag zijn. Vaak komt een vloer ook beter tot zijn recht met een hoge plint, maar hoge plinten maken de ruimte wel compacter. Kies daarom bij een kleine kamer voor een lagere plint. Bekijk ook onze hardhouten architraven en neuten of MDF plafondlijsten om uw kamer af te maken.

ECO houten plinten bevestigen

De ECO hardhouten plinten van Royalplint zijn gemakkelijk te bevestigen met behulp van onze High Tack Plintenlijm. De meest toegepaste en tevens de meest eenvoudige manier is om de plinten tegen de muur te verlijmen. Laat de High Tack plintenlijm op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de plintenlijm in dotten aan op de achterzijde van de plint. Creëer hierbij een zigzagpatroon met ca. 15 centimeter tussen elke dot kit. Klop de plint vervolgens met de vlakke hand vast tegen de muur. Om de voegen tussen de plinten en de vloer vervolgens op een hygiënische en waterkerende manier dicht te maken, dienen de plinten te worden afgekit. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil meer tussen de plinten kan gaan zitten en bovendien zorgt het ervoor dat het geheel er netjes afgewerkt uitziet.

Lees meer

Aanbieding
Al vanaf € 2,66 per meter

ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten gladde plinten 12 mm

Vanaf 8,87 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 4,50 per meter

ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten gladde plinten 15 mm

Vanaf 15,01 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 8,06 per meter

ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten gladde plinten 18 mm

Vanaf 26,87 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 10,14 per meter

ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten Torenplint

Vanaf 33,79 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 10,50 per meter

ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten Kraalplint

Vanaf 35,01 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 10,91 per meter

ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten Kroonplint

Vanaf 36,40 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
€ 2,35 per stuk

ECO hardhouten plinten

ECO eindstukjes

2,35 per stuk (incl. BTW)