MDF architraven en neuten

MDF architraven en neuten zorgen samen voor een verzorgd geheel en een chique toevoeging aan de inrichting van uw huis. Architraven (deurlijsten) worden gebruikt als sier afwerking rondom een deur of een raamkozijn. Door middel van een architraaf kunt u eventuele draden of kieren tussen een wand en een kozijn verbergen. Daarnaast kunnen architraven bijdragen aan de sfeer van uw interieur.

Een (plint)neut dient als overgang tussen de plint (horizontaal op de muur geplaatst) en de architraaf (verticaal op het kozijn geplaatst). Plintneuten zijn doorgaans hoger dan de plint en breder dan de deurlijst. Hierdoor zorgen ze voor een mooie overgang en een nette afwerking.

Voordelen MDF architraven en neuten

MDF staat voor medium-density fireboard. MDF architraven en neuten worden gemaakt van gedroogde houtvezels die worden gewonnen uit gerecycled hout. Deze houtvezels worden vervolgens met een lijmstof samengeperst tot architraven en neuten in verschillende hoogtes en diktes. MDF architraven en neuten zijn hiermee een voordelig alternatief voor architraven en neuten van hout.

MDF is vrij hard en stevig materiaal, waardoor er niet makkelijk structuren of noesten in de architraven en neuten te zien zijn. MDF is daarnaast zeer vormvast, drukvast en vochtwerend. Door het sterke materiaal zijn de MDF architraven en neuten gemakkelijk te bevestigen.

MDF architraven en neuten kopen

Bent u op zoek naar MDF architraven en neuten voor de afwerking van uw deur of kozijn? Royalplint heeft een uitgebreid assortiment aan architraven en neuten die aansluiten bij uw stijl. Het formaat is afhankelijk van uw eigen interieur en smaak. Bekijk hieronder ons assortiment.

MDF plinten en architraven verzagen

Bij het (ver)zagen van MDF architraven en neuten is het belangrijk om het juiste zaagblad te hebben. Door de samenstelling van het materiaal is het noodzakelijk om een hardmetalen zaagblad te gebruiken. Daarnaast is een zaagblad met veel tanden de beste optie. Wanneer u kiest voor een zaagblad met (te) weinig tanden, is het lastiger om nauwkeurig te werk te gaan. Als laatste is het aan te raden om een zaagblad te gebruiken met fijne tanden. Hierdoor zorgt u niet alleen voor een strakke zaagsnede, maar ook voor zo min mogelijk beschadiging aan het materiaal. Zorg er bij het (ver)zagen van de architraven en neuten voor dat u een goede stofafzuiging heeft! Door de samenstelling van het materiaal kunnen er tijdens het (ver)zagen veel hout splinters vrijkomen.

MDF architraven en neuten aflakken

Al onze MDF architraven zijn gegrond met een dubbele witte spuitplamuur laag, waardoor ze super glad zijn. Het is niet mogelijk om deze plinten en architraven te verven met muurverf, omdat muurverf niet goed hecht op het materiaal. Om ze toch een andere kleur te kunnen geven, kunt u ze aflakken in de door u gewenste kleur.

Hiervoor kunt u het beste eerst de architraven en neuten licht schuren, waarna ze slechts één keer afgelakt hoeven te worden. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de MDF architraven en neuten van Royalplint kant en klaar afgelakt te laten bezorgen. Wij lakken de architraven en neuten op dezelfde manier af: eerst worden ze geschuurd en vervolgens één keer afgelakt. Door deze lak behandeling zijn onze afgewerkte architraven en neuten zeer kras- en stootvast, en kunt u er meteen mee aan de slag.

MDF architraven en neuten in verschillende stijlen

MDF architraven en neuten zijn er in verschillende diktes, breedtes en profielen. De keuze voor de juiste MDF architraven en neuten hangt af van uw vloer, plinten en uw smaak. De afwerking rondom deuren en raamkozijnen dragen voor een groot deel bij aan de sfeer in uw huis en het kiezen voor de juiste architraven en neuten is daarbij cruciaal. Bij RoyalPlint hebben we MDF architraven en neuten in verschillende stijlen, waardoor we een passende optie kunnen bieden voor ieder interieur.

MDF architraven (deurlijsten) monteren

Voor de juiste plaatsing van de MDF architraven is het belangrijk om eerst de afstand vanaf de binnenkant van het kozijn te bepalen. Vervolgens moet de architraaf op maat in verstek gezaagd worden. Gebruik voor het in verstek zagen een hoge verstekbak of een afkortzaagmachine (neem de veiligheidsvoorschriften voor alle zaagmethoden in acht).

Let op! Ga er bij meerdere kozijnen niet automatisch vanuit dat de maten van alle kozijnen precies hetzelfde zijn.

De eenvoudigste en tevens meest toegepaste manier om architraven te monteren is om ze te verlijmen. Gebruik hiervoor altijd een goede montagekit met een hoge aanvangskleefkracht, zoals onze High Tack lijm. Deze lijm is iets stugger dan normale montagekit, omdat er minder water is toegevoegd. Daardoor heeft de High Tack lijm een zeer hoge aanvangskleefkracht en is deze uitermate geschikt om architraven en neuten te verlijmen. Laat de kit op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de kit in dotten aan op de achterzijde van de architraaf om de ca. 15 cm in een zigzag patroon en plaats de architraaf op het kozijn. Klop de architraaf vervolgens met de vlakke hand vast.

Indien het kozijn uitsteekt ten opzichte van de muur, is een opvullat nodig. Wanneer het hoogteverschil tussen het kozijn en de muur bijvoorbeeld 8 mm is, plaatst u een opvullat met een dikte van 8 mm naast het kozijn. Op deze manier creëert u voldoende draagvlak op het kozijn en de opvullat om de architraaf te verlijmen. Opvullatten zijn te krijgen bij verschillende bouwmarkten. Kijk ook hieronder voor een schematische voorstelling. Neuten zijn gemakkelijk te monteren door een aantal stippen montagekit aan te brengen aan de achterzijde en deze vervolgens tegen de wand of het kozijn aan te drukken.

Eco hardhouten architraven en neuten

Lees meer

Aanbieding
Al vanaf € 3,17 per meter

MDF architraven en neuten

MDF architraaf 64 / schuin

Vanaf 9,92 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3,17 per meter

MDF architraven en neuten

MDF architraaf 65 / recht

Vanaf 9,92 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3,44 per meter

MDF architraven en neuten

MDF architraaf 79

Vanaf 10,75 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3.44 per meter

MDF architraven en neuten

MDF architraaf 80

Vanaf 10,75 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 5,51 per meter

MDF architraven en neuten

MDF architraaf 62

Vanaf 17,21 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 5,51 per meter

MDF architraven en neuten

MDF architraaf 48

Vanaf 17,21 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 7,34 per meter

MDF architraven en neuten

MDF architraaf 34

Vanaf 22,97 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 1,48 per stuk

MDF architraven en neuten

MDF neut 12 schuin

Vanaf 1,48 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 1,48 per stuk

MDF architraven en neuten

MDF neut 12 recht

Vanaf 1,48 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 1,79 per stuk

MDF architraven en neuten

MDF neut 17

Vanaf 1,79 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf 2,02 per stuk

MDF architraven en neuten

MDF neut 19

Vanaf 2,02 per stuk (incl. BTW)