MDF plinten

MDF staat voor medium-density fibreboard. MDF plinten zijn gemaakt van gedroogde houtvezels die worden gewonnen uit gerecycled hout. Deze houtvezels worden vervolgens met een lijmstof samengeperst tot plinten in verschillende maten. MDF plinten zijn hiermee een voordelig alternatief voor houten plinten.

Voordelen MDF plinten

MDF-plinten hebben een hoop voordelen, waardoor de keuze vaak valt op dit type bij het plinten kopen. Een aantal van de voordelen op een rij:

✓ Vormvastheid
✓ Drukvastheid
✓ Buigzaamheid
✓ Vochtwerend
✓ Makkelijk om te zagen
✓ Makkelijk om te bevestigen

MDF is vrij hard en stevig materiaal, waardoor er niet makkelijk structuren of noesten in de plinten te zien zijn. MDF plinten zijn daarnaast minder vatbaar voor vochtproblemen, ze zullen niet gaan trekken of buigen in een vochtige omgeving. Doordat MDF plinten vrij hard en stevig zijn, kunnen ze tegen een stootje. De plinten lopen zelden beschadiging op, zelfs niet door een stofzuiger die er vaak langsgaat of een stoel die er regelmatig tegenaan geschoven wordt. Als laatste hebben de plinten een glad oppervlak, waardoor ze een strakke en egale uitstraling hebben.

MDF plinten kopen

Onze MDF-plinten hebben een hoge stootvastheid en zijn vochtwerend. Daarnaast zijn ze geschikt voor vrijwel iedere wand en vloer. We bieden verschillende modellen MDF plinten. Elk model heeft een andere uitstraling en een brede keuze aan afmetingen. Zo vindt u altijd de juiste pint bij uw interieur. Bekijk hieronder ons aanbod.

MDF plinten zagen

Bij het (ver)zagen van MDF plinten is het belangrijk om het juiste zaagblad te hebben. Door de samenstelling van het materiaal is het noodzakelijk om een hardmetalen zaagblad te gebruiken. Daarnaast is een zaagblad met veel tanden de beste optie. Wanneer u kiest voor een zaagblad met (te) weinig tanden, is het lastiger om nauwkeurig te werk te gaan. Als laatste is het aan te raden om een zaagblad te gebruiken met fijne tanden. Hierdoor zorgt u niet alleen voor een strakke zaagsnede, maar ook voor zo min mogelijk beschadiging aan het materiaal. Zorg er bij het (ver)zagen van de plinten voor dat u een goede stofafzuiging heeft! Door de samenstelling van het materiaal kunnen er tijdens het (ver)zagen veel houtsplinters vrijkomen.

MDF plinten aflakken

De MDF plinten van Royalplint zijn standaard 2x wit gegrond met grondverf op waterbasis. Het is niet mogelijk om MDF plinten te verven met muurverf, omdat muurverf niet goed hecht op het materiaal. Dit is enkel mogelijk bij plinten van beton. Om de plinten toch een andere kleur te kunnen geven, kunt u de plinten aflakken in de door u gewenste kleur.

Bij het aflakken van MDF plinten kunt u het beste eerst de plinten op maat zagen (eventueel in verstek) en vervolgens licht schuren. Hierna kunt u de plinten één keer voorlakken, om ze na het drogen tegen de muur te bevestigen. Na de montage van de plinten kunt u ze nogmaals aflakken in de door u gewenste kleur. Dit is de meest arbeidsintensieve manier, maar geeft wel het beste resultaat. Het is ook mogelijk bij MDF plinten kopen om ze door Royalplint kant en klaar afgelakt te laten bezorgen. Wij lakken de plinten op dezelfde manier af: alle plinten worden 2x geschuurd en 2x afgelakt. Door deze lakbehandeling zijn onze afgewerkte plinten zeer kras- en stootvast.

MDF plinten stijlen

De keuze voor de juiste MDF plint hangt af van uw vloer en uw smaak. Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw huis en het kiezen van de juiste plint is daarbij cruciaal. Bij Royalplint hebben we MDF plinten in verschillende stijlen, waardoor we een passende optie kunnen bieden voor ieder interieur. Daarbij bieden we ook MDF plafondlijsten aan voor de afwerking van uw huis.

Benieuwd naar hoe hoog uw MDF plinten moeten zijn? Voor de hoogte van een plint zijn de grootte van uw kamer en de hoogte van uw plafond zeer bepalend. Over het algemeen geldt: hoe groter en hoger de ruimte, hoe hoger de plint mag zijn. Vaak komt een vloer ook beter tot zijn recht met een hoge plint, maar hoge plinten maken de ruimte wel compacter. Kies daarom bij een kleine kamer voor een lagere plint.

Montage van MDF plinten

De MDF plinten van Royalplint zijn gemakkelijk te bevestigen met behulp van onze High Tack Plintenlijm. De meest toegepaste en tevens de meest eenvoudige manier is om de plinten tegen de muur te verlijmen. Laat de High Tack plintenlijm op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de plintenlijm in dotten aan op de achterzijde van de plint. Creëer hierbij een zigzagpatroon met ca. 15 centimeter tussen elke dot kit. Klop de plint vervolgens met de vlakke hand vast tegen de muur. Om de voegen tussen de plinten en de vloer vervolgens op een hygiënische en waterkerende manier dicht te maken, dienen de plinten te worden afgekit. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil meer tussen de plinten kan gaan zitten en bovendien zorgt het ervoor dat het geheel er netjes afgewerkt uitziet.

Lees meer

Aanbieding
Al vanaf € 2,19 per meter
Vanaf 6,85 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3,45 per meter
Vanaf 10,81 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 3,94 per meter
Vanaf 12,34 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 5,53 per meter

MDF plinten

MDF Kraalplinten

Vanaf 17,30 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 6,93 per meter

MDF plinten

MDF Sierplinten

Vanaf 21,70 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 6,93 per m1

MDF plinten

MDF Monumentplinten

Vanaf 21,70 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 6,93 per meter

MDF plinten

MDF Luxe plinten

Vanaf 21,70 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 5,84 per meter

MDF plinten

MDF Overzetplint

Vanaf 18,28 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
€ 2,35 per stuk

MDF plinten

MDF eindstukjes

2,35 per stuk (incl. BTW)