Plinten kopen

Wil je dat jouw nieuwe vloer jarenlang beschermd blijft? Dan is plinten kopen een belangrijke volgende stap bij de aanschaf van jouw nieuwe vloer. Plinten zorgen er namelijk voor dat de vloer netjes wordt afgewerkt en er geen kier tussen de vloer en de muur zit. Dit beschermt zowel de muur, als de randen van de vloer. Daarnaast zorgt het voor een nette uitstraling.

Plinten kopen
plinten kopen
Aanbieding
Al vanaf € 3,41 per meter

ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten gladde plinten 12 mm

Vanaf 8,87 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
€ 2,35 per stuk

ECO hardhouten plinten

ECO eindstukjes

2,35 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
€ 2,35 per stuk

MDF plinten

MDF eindstukjes

2,35 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 8,89 per meter

MDF plinten

MDF Sierplinten

Vanaf 21,70 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf €7,49 per meter

MDF plinten

MDF Overzetplint

Vanaf 18,28 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 8,89 per m1

MDF plinten

MDF Monumentplinten

Vanaf 21,70 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 8,89 per meter

MDF plinten

MDF Luxe plinten

Vanaf 21,70 per stuk (incl. BTW)
Aanbieding
Al vanaf € 6,47 per meter

MDF plinten

MDF Kraalplinten

Vanaf 16,09 per stuk (incl. BTW)

Plinten kopen bij Royalplint

Bij Royalplint bieden wij de beste kwaliteit plinten, tegen de beste prijs. We hebben een uitgebreid assortiment, met plinten in verschillende stijlen en van verschillende materialen. Al onze plinten zijn daarnaast vochtwerend en FSC-gecertificeerd. Bij Royalplint betaalt u geen bezorgkosten bij een bestelling boven de €79,50 en bovendien kiest u zelf uw bezorg dag. Daarbij is levering op zaterdag ook mogelijk.

De producten van Royalplint zijn standaard 2 x wit gegrond, maar allemaal ook afgelakt te bestellen. Wit gegronde producten zijn uit voorraad leverbaar en worden binnen drie werkdagen bij u bezorgd. Kiest u voor afgelakte producten, dan is de productietijd circa 10 werkdagen. Bij het afgelakte plinten kopen, nemen wij contact met u op om een geschikte bezorg dag af te spreken.

Bekijk ons assortiment plinten:

Wat zijn plinten?

Plinten zijn onmisbaar bij het afwerken van een vloer. Plinten beschermen namelijk het laagste gedeelte van de wand, bijvoorbeeld wanneer u dweilt of stofzuigt. Bovendien dragen mooie plinten bij aan de uitstraling van uw interieur, door een extra accent te geven aan de stijl van uw woning. Daarom biedt Royalplint een breed assortiment aan plinten in verschillende stijlen en van verschillende materialen zodat ideale plinten kopen eenvoudig is.

Hoe moet je plinten bevestigen?

De meest toegepaste en tevens de meest eenvoudige manier is om de plinten tegen de muur te verlijmen. Gebruik hiervoor altijd een goede montagekit met een hoge aanklevingskracht. Laat de kit op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de kit in dotten aan op de achterzijde van de plint. Creëer hierbij een zigzag patroon met ca. 15 centimeter tussen elke dot kit. Klop de plint vervolgens met de vlakke hand vast tegen de muur.

U kunt de plint desgewenst ook monteren met schroeven. Daarvoor boort u eerst gaten in de muur, vervolgens voorziet u deze gaten van pluggen en als laatste schroeft u de plinten vast. Zorg er hierbij voor dat de schroeven voldoende verzonken zijn, zodat u de schroefgaten goed kunt plamuren.

Waar plak je plinten mee vast?

Na het plinten kopen moeten ze nog bevestigd worden. Voor de bevestiging van plinten kunt u onze High Tack plintenlijm gebruiken. De High Tack plintenlijm is een elastische montagelijm op basis van MS-polymeer en is wat stugger dan normale montagekit, omdat er minder water is toegevoegd. Hierdoor heeft onze High Tack plintenlijm een extreme hoge aanvangskleefkracht, wat ervoor zorgt dat de lijmverbinding normaal gesproken niet meer gestempeld of geklemd hoeft te worden.

Hoeveel tubes lijm heeft u nodig bij plinten kopen? 

Bij hoogtes tot 120 mm kunt u 12 tot 15 strekkende meter per tube lijm aanhouden. Gebruikt u hogere plinten? Ga dan uit van 8 tot 10 strekkende meter per tube. 

Welke plinten heeft u nodig? 

De keuze voor de juiste plint hangt af van uw vloer en van uw smaak. Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw huis en het kiezen van de juiste plinten is daarbij cruciaal. Hoe maakt u de juiste keuze bij plinten kopen en waar moet u op letten bij het kiezen van plinten?

Bij Royalplint kunt u kiezen uit plinten van ECO hardhout of MDF.

ECO hardhouten plinten kopen

ECO hardhout is een verlijmde mix van diverse soorten tropisch hardhout. Deze plinten zijn:

 • 2 x gegrond met een witte spuitplamuurlaag
 • Zeer glad afgewerkt
 • Vorm- en stootvast
 • Erg licht in gewicht

MDF plinten kopen

MDF plinten zijn gemaakt van zeer fijngemalen houtvezels vermeng met kunstharslijm. Deze plinten zijn:

 • 2 x wit gegrond
 • Hoge persing MDF van 730 – 750 kg/m3
 • Vochtwerend V313 en FSC-gecertificeerd
mdf eco hardhouten plinten kopen

De verschillende stijlen plinten van Royalplint

Qua stijl kunt u bij Royalplint verschillende plinten kopen:

 • Gladde plinten
  – De gladde plint zorgt voor een rustige en strakke uitstraling die in ieder interieur goed tot zijn recht komt.
 • Kraalplinten
  – De kraalplint heeft een subtiele kraalvormige ronding met een rustige uitstraling. De kraalplint is zeer geschikt voor een landelijk interieur.
 • Monumentplinten
  – De monumentenplint is een plint met een prachtig profiel die uitermate geschikt is in een klassiek interieur.
 • Torenplinten
  – De torenplint heeft een subtiele sierlijke vorm. Hierdoor heeft de torenplint een stijlvolle uitstraling die geschikt is voor in ieder interieur.
 • Sierplinten
  – Sierplinten hebben een fraaie ronding aan de bovenkant en worden voornamelijk gebruikt in klassieke interieurs.
 • Luxe plinten
  – Luxe plinten hebben een uitgesproken profiel met een luxueuze uitstraling. Uitermate geschikt voor een landelijk interieur of bij een retro inrichting.
 • Overzetplinten
  – Met een overzetplint hoeft geen oude plinten te verwijderen. Een overzetplint kan u over uw oude plinten plaatsen tot een maximaal formaat van 12 x 70 mm.

Plinten kopen passend bij plafondhoogte

Voor de hoogte van een plint zijn de grootte van uw woonkamer en de hoogte van uw plafond zeer bepalend. Over het algemeen geldt: hoe groter en hoger de ruimte, hoe hoger de plint mag zijn. Vaak komt een vloer ook beter tot zijn recht met een hoge plint, maar hoge plinten maken de ruimte wel compacter. Kies daarom bij een kleine woonkamer voor lagere plinten kopen.

Ook de dikte van de plint draagt bij aan de uitstraling van uw interieur. Wanneer u een laminaatvloer of houten vloer hebt, is het van belang om rekening te houden met de naad tussen de wand en de vloer. Om zichtbare naden te voorkomen, dient u een plint met de juiste afmetingen te kiezen. Zorg ervoor dat u altijd een plint kiest die iets dikker is dan de eventuele ruimte tussen de vloer en de muur. Sommige (houten) vloeren kunnen in de winter namelijk nog wel eens krimpen, waardoor de ruimte tussen de vloer en de muur iets groter kan worden. 

Kun je plinten verven/aflakken?

Verfbare plinten kopen is helaas niet mogelijk omdat plinten meestal van hout, kunststof of metaal zijn. Muurverf hecht niet goed op deze ondergronden. Enkel bij plinten van beton is het mogelijk om te verven met muurverf. Anders is het een optie om de plinten af te lakken in de door u gewenste kleur.

De MDF-plinten van Royalplint zijn 2x wit gegrond met grondverf op waterbasis en onze ECO-plinten zijn voorzien van een witte spuitplamuurlaag. Wanneer u de plinten wilt aflakken, kunt u het beste eerst de plinten op maat zagen (eventueel in verstek) en vervolgens licht schuren met korrel 120/150. Hierna kunt u de plinten 1x voorlakken, om ze vervolgens na droging te monteren tegen de muur. Wanneer de plinten gemonteerd zijn kunt u ze nogmaals aflakken in de door u gewenste kleur. Dit is de meest arbeidsintensieve manier, maar geeft wel het allerbeste resultaat.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de plinten door ons te laten aflakken. Dit gaat op dezelfde manier: alle producten worden 2 x geschuurd en 2 x afgelakt. Plinten kopen met deze lakbehandeling zijn zeer kras- en stootvast. 

Hoe en waarom moet je plinten in verstek zagen? 

Als je plinten gaat plaatsen wil je natuurlijk dat de hoeken perfect op elkaar aansluiten. Bij het plinten kopen komt het maar zelden voor dat alle hoeken haaks zijn. Wanneer hoeken niet haaks zijn (dus niet 90 graden zijn), spreken we van vals verstek en zul je de plinten in een andere hoek moeten zagen. Om plinten in verstek te zagen, moet je eerst de hoek opmeten. Hiervoor kun je een winkelhaak, een zwaaihoek of een hoekmeter gebruiken. Met een winkelhaak meet je alleen haakse hoeken van 45 graden en 90 graden. Met een zwaaihoek of een hoekmeter kun je het exacte aantal graden van een hoek meten. Vervolgens deel je dit door twee. Heb je bijvoorbeeld te maken met een hoek van 80 graden, dan zul je beide plinten 40 graden in verstek moeten zagen. Heb je een hoek van 30 graden, dan moet je beide plinten 15 graden in verstek zagen.

Het is het makkelijkst om een hulpmiddel te gebruiken, zoals een verstekbak of verstekzaag. Natuurlijk is het ook mogelijk om zonder hulpmiddelen plinten in verstek te zagen, maar hierbij is het belangrijk dat u zeer secuur te werk gaat en bovendien kan het een tijdrovend klusje zijn. Het is om bij plinten kopen wat extra aan te schaffen, voor het geval dat er iets fout gegaan is.   

Waarom moet je plinten afkitten?

Het afkitten van plinten dient te gebeuren om te voorkomen dat vocht en vuil de plinten of de muur aantasten. Om de voegen tussen de plinten en de vloer op een hygiënische en waterkerende manier dicht te maken, dienen de plinten te worden afgekit. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil meer tussen de plinten kan gaan zitten en bovendien zorgt het ervoor dat het geheel er netjes afgewerkt uitziet. 

Oude plinten vervangen door nieuwe plinten kopen

Als u uw oude plinten wilt vervangen, kunt u nieuwe plinten kopen. Een nieuwe plint zorgt er al snel voor dat uw kamer een nieuwe uitstraling krijgt, vooral als er vuil tussen de oude plinten zat.

Hoe moet je plinten verwijderen? 

Wanneer u plakplinten heeft, kunt u deze zonder al te veel moeite lostrekken. Zijn de plinten echter vastgelijmd, dan gaat dit iets moeizamer. Wanneer de plinten vast gespijkerd zitten, verwijdert u de plinten als volgt: maak een gaatje tussen de plint en de muur, en probeer de spijker los te krijgen met een tang. Mocht dit niet lukken, dan kunt u een koevoet, beitel of een hamer proberen. Hierdoor is de kans op beschadiging van de plint en/of het stuc- en schilderwerk natuurlijk wel aanwezig, maar kunt u uiteindelijk wel de nieuwe plinten plaatsen. 

Kun je nieuwe plinten zetten zonder oude plinten te verwijderen? 

Dat kan door middel van een overzetplint. Onze overzetplint heeft een formaat van 22 x 90 mm, met aan de achterzijde een uitsparring. Hierdoor kan de overzetplint gebruikt worden om over plinten met een maximaal formaat van 12 x 70 mm heen te plaatsen. Dit is een makkelijke manier om uw interieur met minimale inspanning een maximale meerwaarde te geven, zonder dat u kans loopt uw stuc- of schilderwerk te beschadigen.

Onze adresgegevens:

Royalplint
Flight Forum 3540
5657DW Eindhoven
Nederland

Opmerkingen
Bezoek en afhalen op afspraak

 


Telefoon:
+31 (0)40 295 46 61
Email: info@royalplint.nl

KvK nr.: 17229938
BTW nr.: NL001504003B08
IBAN nr.: NL37 RABO 0122685474