Plinten kopen

Wilt u dat uw nieuwe vloer jarenlang beschermd blijft? Dan is plinten kopen een belangrijke vervolgstap na de aanschaf van uw vloer. Ze zorgen er namelijk voor dat de vloer netjes wordt afgewerkt en er geen kier tussen de vloer en de muur zit. Dit beschermt zowel de muur als de randen van de vloer. Daarnaast zorgt het voor een nette uitstraling. Ons aanbod is zeer divers: van hoge witte tot platte plinten en van hardhouten tot eiken plinten. Lees hier welke soorten we aanbieden en welke optie het beste is voor u.

Plinten kopen
plinten kopen
Aanbieding

ECO hardhouten plinten

ECO hardhouten gladde plinten 12 mm

Vanaf 10,89 Vanaf 9,25 per stuk (incl. BTW)

ECO hardhouten plinten

ECO eindstukjes

2,35 per stuk (incl. BTW)

MDF plinten

MDF eindstukjes

2,35 per stuk (incl. BTW)

MDF plinten

MDF Sierplinten

Vanaf 16,39 per stuk (incl. BTW)

MDF plinten

MDF Overzetplint

Vanaf 15,18 per stuk (incl. BTW)

MDF plinten

MDF Monumentplinten

Vanaf 16,39 per stuk (incl. BTW)

MDF plinten

MDF Luxe plinten

Vanaf 16,39 per stuk (incl. BTW)

MDF plinten

MDF Kraalplinten

Vanaf 12,66 per stuk (incl. BTW)

Online plinten bestellen bij Royalplint

Royalplint biedt de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. We hebben een uitgebreid assortiment, met verschillende stijlen en verschillende materialen. Daarnaast zijn al onze producten vochtwerend en FSC-gecertificeerd. U betaalt bij ons geen bezorgkosten bij een bestelling boven de €79,50 en u kan zelf uw bezorgdag kiezen. Bovendien is levering op zaterdag ook mogelijk!

De producten van Royalplint zijn standaard 2 x wit gegrond, maar daarnaast ook afgelakt te bestellen. Wit gegronde producten zijn uit voorraad leverbaar en worden binnen drie werkdagen bij u bezorgd. Wilt u creme-wit, helder wit of zwarte plinten in uw woonkamer? Dan kiest u voor afgelakte producten. Hierbij is productietijd circa 10 werkdagen. Na het bestellen nemen wij contact met u op om een geschikte bezorgdag af te spreken.

Bekijk ons assortiment plinten:

Wat zijn plinten?

Plinten zijn onmisbaar bij het afwerken van een vloer. Ze beschermen namelijk het laagste gedeelte van de wand tijdens het dweilen en stofzuigen. Bovendien dragen mooie plinten bij aan de uitstraling van uw interieur door een extra accent te geven aan de stijl van uw woning. Royalplint heeft een breed assortiment in verschillende stijlen en materialen waardoor iedereen de ideale plint kan kopen.

Daarnaast zijn er ook plafond plinten. Deze kunt u gebruiken om een fraaie overgang te creëren tussen uw plafond en muur. Dit kan subtiel gedaan worden door dezelfde kleur als uw plafond te kiezen. Wilt u wat meer karakter geven aan uw plafond, dan kunt u ook voor een andere kleur gaan.

Soorten plinten

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis en het kiezen van de perfecte plint is daarbij cruciaal. Hoe maakt u de juiste keuze en waar moet u op letten?

Bij Royalplint kunt u kiezen uit MDF plinten en ECO hardhouten plinten. Daarnaast hebben we een ruim assortiment aan ECO hardhouten architraven en neuten, MDF architraven en neuten, MDF sier- en plafond plinten, bevestigingsmaterialen en monsterstukjes.

ECO hardhouten plinten kopen

ECO hardhout is een verlijmde mix van diverse soorten tropisch hardhout. Deze houten plinten zijn 2 x gegrond met een witte spuitplamuurlaag. Het voordeel is dat ze vorm- en stootvast, licht in gewicht, en zeer glad afgewerkt zijn.

MDF plinten kopen

MDF staat voor Medium-Density Fibreboard. Deze plinten zijn gemaakt van zeer fijngemalen houtvezels vermengt met kunstharslijm. De houtvezels zijn afkomstig uit afvalhout waardoor MDF plinten voordeliger zijn dan ECO hardhouten plinten. Omdat de houtvezels onder zeer hoge druk worden samengeperst wordt de kwaliteit gewaarborgd.

mdf eco hardhouten plinten kopen

Verschillende stijlen

Bent u van plan plinten te kopen bij Royalplint? We bieden verschillende stijlen en afmetingen aan. Van lage tot hoge plinten, wij hebben ze op voorraad. Hieronder vindt u onze verschillende soorten:

  • Glad: dit zijn hoge plinten met een gladde afwerking. Het zorgt voor een rustige en strakke uitstraling die in ieder interieur goed tot zijn recht komt.
  • Kraal: deze plint heeft een subtiele kraalvormige ronding met een rustige uitstraling. De kraalplint is met name geschikt voor een landelijk interieur.
  • Monument: de monumentenplint is een sierlijke plint met een prachtig profiel die tot zijn recht komt in een klassiek interieur.
  • Toren: de torenplint heeft net als de monumentenplint een sierlijke vorm. Omdat deze iets subtieler is dan de monumentplint is de torenplint geschikt voor ieder interieur.
  • Sier: sierplinten hebben een fraaie ronding aan de bovenkant. Ze worden voornamelijk gebruikt in klassieke interieurs maar kunnen uiteraard in elk interieur geplaatst worden.
  • Luxe: de luxe plint heeft een uitgesproken profiel met een luxueuze uitstraling. Uitermate geschikt voor een landelijk interieur of bij een retro inrichting.
  • Holle plinten: de holle plint, ook wel overzetplint of renovatieplint zet u over uw oude plint heen waardoor u deze niet hoeft te verwijderen. Holle plinten kunnen over een plint geplaatst worden met een maximale afmeting van 12 x 70 mm.

Hoe plaatst u een plint?

Er zijn verschillende opties om plinten te plaatsen. De meest toegepaste en tevens de meest eenvoudige manier is om ze te bevestigen met plintenlijm. Gebruik hiervoor altijd een goede montagekit met een hoge aanklevingskracht. Laat de kit op kamertemperatuur komen en gebruik een goed, sterk lijmpistool. Breng de lijm in dotten aan op de achterzijde van de plint. Creëer hierbij een zigzag patroon met ca. 15 centimeter tussen elke dot kit. Klop de plint vervolgens met de vlakke hand vast tegen de muur.

U kunt de plint desgewenst ook monteren met schroeven. Daarvoor boort u eerst gaten in de muur, vervolgens voorziet u deze gaten van pluggen en als laatste schroeft u de plint vast. Zorg er hierbij voor dat de schroeven voldoende verzonken zijn, zodat u de schroefgaten goed kunt plamuren.

Plinten in verstek zagen

Als u plinten gaat plaatsen wilt u natuurlijk dat de hoeken perfect op elkaar aansluiten. Het komt maar zelden voor dat alle hoeken in huis haaks zijn. Wanneer hoeken niet haaks zijn (dus niet 90 graden), spreken we van vals verstek. Om dit op te lossen kunt u plinten verstek zagen. Hiervoor moet u eerst de hoek opmeten. Dit kan met een winkelhaak, een zwaaihoek of een hoekmeter. Met een winkelhaak meet u alleen haakse hoeken van 45 graden en 90 graden. Met een zwaaihoek of een hoekmeter kunt u het exacte aantal graden van een hoek meten. Vervolgens deelt u deze door twee. Heeft u bijvoorbeeld te maken met een hoek van 80 graden, dan moet u beide plinten in 40 graden verstek zagen. Heeft u een hoek van 30 graden, dan moet u deze in 15 cm verstek zagen.

Bij het zagen raden wij aan om een hulpmiddel te gebruiken, zoals een verstekbak of verstekzaag. Het is ook mogelijk om zonder hulpmiddelen in verstek te zagen, maar hierbij is het belangrijk om zeer nauwkeurig te werken. Daarnaast kan het een tijdrovend klusje zijn. Het is verstandig om tijdens het plinten kopen wat extra aan te schaffen, voor het geval er iets fout gaat met zagen.

Waarom plinten kitten?

Plinten kitten doen we om te voorkomen dat er vocht en vuil tussen de muur en de plint komt. Door het afkitten wordt de ruimte hiertussen hygiënisch en waterkerend gedicht. Naast dat afgekitte plinten er verzorgd en afgewerkt uitzien zorgt het ook voor een langere levensduur. Wij raden het dus zeker aan.

Kunt u plinten verven of aflakken?

Verven is helaas niet mogelijk omdat het aanbod meestal uit hout, metaal of kunststof plinten bestaat. Muurverf hecht niet goed op deze ondergronden. Enkel bij beton is plinten verven met muurverf mogelijk. Het is wel mogelijk om de te lakken in de door u gewenste kleur.

De MDF plinten van Royalplint zijn 2x wit gegrond met grondverf op waterbasis. Onze ECO variant is voorzien van een witte spuitplamuurlaag. Wanneer u wilt aflakken, kunt u de producten het beste eerst op maat zagen (eventueel in verstek) en vervolgens licht schuren met korrel 120/150. Hierna kunt u ze 1x voorlakken, om het eindresultaat vervolgens na droging te monteren tegen de muur. Na het monteren kunt u ze nogmaals aflakken in de door u gewenste kleur. Dit is de meest arbeidsintensieve manier, maar geeft wel het allerbeste resultaat.

U kunt er ook voor kiezen om de plinten door ons te laten aflakken. Dit gaat op dezelfde manier: alle producten worden 2x geschuurd en 2x afgelakt. Door deze lakbehandeling bent u verzekerd van een zeer kras- en stootvast resultaat.

Oude plinten vervangen

Als u uw oude plinten wilt vervangen, kunt u deze nieuw kopen. Een nieuwe plint zorgt er al snel voor dat uw kamer een frisse uitstraling krijgt, vooral als er vuil tussen zat.

Hoe kunt u plinten verwijderen?

Wanneer u plakplinten heeft, kunt u deze zonder al te veel moeite lostrekken. Zijn ze vastgelijmd, dan gaat dit iets moeizamer. Wanneer ze vast gespijkerd zitten, verwijdert u deze als volgt: maak een gaatje tussen de plint en de muur, en probeer de spijker los te krijgen met een tang. Mocht dit niet lukken, dan kunt u een koevoet, beitel of een hamer gebruiken. Op deze manier van plinten verwijderen is de kans op beschadiging wel aanwezig, maar kunt u uiteindelijk wel de nieuwe plinten plaatsen.

Mocht dit een lastig karwei worden, dan kunt u ook holle plinten kopen. Deze zet u gemakkelijk over uw oude heen zonder ze te verwijderen.

Over Royalplint

Bij Royalplint kunt u een ruim assortiment aan hoge kwaliteit plinten bestellen. Voor elk interieur is er een oplossing te vinden. Waar u ook voor kiest, het resultaat is altijd een nette uitstraling en een afgewerkt geheel.

Onze adresgegevens:

Royalplint
Leemskuilen 1B
5563 CK Westerhoven
Nederland

Opmerkingen
Bezoek en afhalen op afspraak

 


Telefoon:
+31 (0)40 295 46 61
Email: info@royalplint.nl

KvK nr.: 91099692
BTW nr.: NL001504003B08
IBAN nr.: NL37 RABO 0122685474